If it ain’t broke, don’t try to fix it…of toch?

gebrokenraamjpg

Oude bekende

Op zijn laptop opent Sudesh het programma voor zijn komende training, een oude bekende die hij al vaker heeft gegeven. Sudesh laat zijn ogen langs de leerdoelen en opzet gaan, hij blijft haken bij de introductie en de werkvorm “Dat ben ik!” Hij gebruikt deze werkvorm al heel lang en vaak, moet hij niet eens variëren? Hij zucht even en kijkt naar zijn lange to-do lijst voor vandaag. Als hij heel eerlijk is dan staat een nieuwe werkvorm maken of zoeken onderaan zijn prioriteitenlijstje. Dit is misschien niet de meest orginele vorm, maar op zich werkt hij goed. Hij klapt de laptop dicht, snel koffie zetten en dan daarna weer door.

Hoe doen ze dat?

De trainingsdag begint vrolijk met een leuke groep deelnemers, voor hemzelf is het routine, deze training loopt al 2 jaar best goed. Hij heeft er dan ook weinig aan veranderd in die twee jaar, if it ain’t broke, don’t try to fix it. Hij begint met “Dat ben ik!” en merkt dat het hem moeite kost om enthousiasme in zijn stem te leggen. Dan roept een deelnemer “Oh ja, die ken ik wel”. In zijn achterhoofd zoemen de gedachten “Ik zou ècht eens wat nieuws moeten aanbieden. Pfff, stiekem heb ik helemaal geen zin meer in deze werkvorm, kom op Sudesh, niet laten merken aan de deelnemers! De hele opzet is eigenlijk verouderd… maar ja, hij werkt wel. Hoe doen andere trainers dat toch, blijven vernieuwen en toch uitkomen met hun tijd?”

Tijd voor verandering

Sudesh realiseert zich dat er echt iets moet veranderen. Hij komt terecht bij de Speelacademie en leest vol interesse over training ‘Impactvolle werkvormen’. Dit zou weleens de oplossing kunnen zijn. Hij klikt op “Aanmelden” en leunt dan achterover in zijn stoel. Ja, het is tijd voor vernieuwing, hij voelt een glimlach opkomen. Het is lang geleden dat hij de tijd nam om zelf iets bij te leren op zijn  vakgebied en nu voelt hij weer hoe belangrijk hij het vindt om zich te blijven ontwikkelen. Noodzakelijk zelfs, want hij wil echt nog langer mee en bekend staan als een trainer die up to date trainingen geeft die verrassend zijn.

Fresh and clean :-)

De Speelacademie kan je helpen om vrijwillig de boel eens flink op te schudden. Blaas het stof van je training en gebruik nieuwe, uitdagende sprankelende, werkvormen. We horen je denken; alles leuk en aardig, maar wat dan en hoe? Dàt leer je in onze eendaagse training ‘Impactvolle werkvormen’:

  • Nieuwe, effectieve, speelse, impactvolle werkvormen maken;
  • waardoor je training weer goed gaat aansluiten bij je deelnemers en vernieuwend is;
  • je klanten gaan terugkomen voor meer!

Zien wij jou op 14 april? Dan staat de volgende training namelijk gepland. Je kunt nu inschrijven, klik daarvoor hier!

Mooie dag gewenst…

***

Wil je meer tips en trucs (en werkvormen!) ontvangen? Meld je dan aan voor de Speel-mail! Dit is wat andere mensen zeiden over de Speel-mail:

“Alle andere  nieuwsbrieven gooi ik allemaal ongelezen weg. Jullie Speel-mail daarentegen lees ik altijd met veel plezier en van A tot Z.” ~Tonco Modderman~

“Hartstikke leuk weer dames. Dank jullie wel! Ik kan, net als alle vorige keren, meteen weer wat zaken uit de Speel-mail toepassen op mijn eigen praktijk.”  ~Frans Hoeke~

“Ik geniet van jullie Speel-mail, dank jullie wel. Pay it forward, lets play and have fun! Blij ook met jullie werkvormsuggesties!”~Mark Brouwers~

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)