Een workshop zonder doel is een workshop zonder resultaat!

help-153094_1280

Heldere leerdoelen opstellen, help?!

Vind jij dat je eigenlijk wel zou moeten weten hoe je leerdoelen opstelt? Maar als je eerlijk bent, schiet je dan soms in de stress omdat het je veel tijd kost en je niet altijd weet of het klopt wat je als uitgangspunt hebt genomen? Tijdens de inspiratiesessie met Paul komt dat ook naar voren, hij is zoekende is in het vaststellen wat deelnemers exact nodig hebben, dit vertalen in leerdoelen en bepalen hoe je vanuit daar je workshop verder vormgeeft. We doen een sessie in de virtuele klas en hij vertelt hoe hij geniet van het werken met deelnemers. Ik hoor aan zijn stem hoe enthousiast hij is. “Mirjam, ik weet dat ik hulp kan gebruiken op het gebied van leerdoelen stellen. Ik vind de tips die je nu geeft al top, maar ik denk dat ik misschien meer nodig heb.” Samen bespreken we wat hij precies lastig vindt en wat ik hem op dat gebied zou kunnen leren wanneer hij mee gaat doen aan mijn dienst ‘Waanzinnig goede Workshops die voor jou Werken!.

Fijne mail

Wanneer Paul twee maanden later voor het eerst met de Speelacademie methode zelfstandig een workshop heeft vormgegeven ontvang ik een mail. ‘Love Leerdoelen’ staat er in het onderwerp. ‘Hoi Mirjam, nogmaals bedankt voor wat je me geleerd hebt. Ik merk in de praktijk dat mijn nieuwe workshop veel meer hout snijdt dan de oude variant en beter aansluit bij wat de deelnemers nodig hebben. Een vervolgaanbod doen gaat daardoor ook veel makkelijker. De Pimpwaaier werkt perfect! Ik gebruik hem vaak, het helpt me om functioneel en fun samen te brengen. Hartelijke groet, Paul’.

Je fundament

Van zo’n mail geniet ik. Ik gun en wens iedereen dat ze met een ontspannen gevoel hun workshop kunnen geven en vooral dat die workshop zoveel impact heeft, dat deelnemers daarna meer willen. Daarvoor is de basis, het goed formuleren van leerdoelen superbelangrijk. Het is het fundament van je workshop, dus je wil dat die solide en betrouwbaar is. Wij leren je graag hoe je dat doet, het opstellen van goede leerdoelen en hoe je daarna je workshop verder goed kunt vormgeven. In ons 2 maanden-programma ‘Waanzinnig goede Workshops die voor jou Werken’ leer je dat en meer. Bijvoorbeeld hoe je extra waarde kunt bieden, ook nadat de workshop geweest is.

Geschikt voor jou?

Als je hulp kunt gebruiken rondom het opstellen van leerdoelen, dan nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen. We bespreken dan met je of onze dienst goed aansluit bij jouw behoefte, want als we samen in zee gaan, dan willen we ook dat jij na die 2 maanden resultaten boekt waar jij van gaat gloeien en je deelnemers ook. Klinkt dat goed? Laat hieronder je gegevens achter dan plannen we snel een afspraak in.

 

Ja, ik ben ge?nteresseerd om deel te nemen. Ik meld me aan voor een gesprek.
 
Voornaam*
Achternaam*
Telefoon*
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

 

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)