Het zit erop! Ik heb het overleefd!

circuit_2

Wat zeg ik nou allemaal?

Jasper voelt een lichte hoofdpijn opkomen en kijkt de ruimte rond. 10 Gezichten kijken hem aan. Ze lijken geboeid te luisteren naar wat hij vertelt over het verschil tussen Powerpoint en Prezi. Zelf is hij er even helemaal uit. Hij hoort zichzelf praten en denkt, “Waar gaat mijn verhaal naar toe? Ik had dit goed voorbereid!” Nadat hij de deelnemers een korte opdracht heeft uitgelegd waarmee ze onderling aan de slag gaan, kan hij even een moment pakken om tot rust te komen.

Trots!

Jasper is aan de ene kant retetrots, dat zijn nieuwe workshop binnen twee weken vol zat was een cadeautje! Tegelijk voelt hij zich vermoeid en onzeker. Faalangst, na al die jaren nog steeds een venijnig terugkerende bezoeker die langskomt wanneer het hem het minste uitkomt. Als hij een nieuwe workshop gaat geven, slaapt hij de avond ervoor slecht en staat met wallen en een strak lijf voor de groep. “Je mag fouten maken, zij weten toch niet hoe jij iets bedacht hebt, als je iets vergeet dan is dat geen ramp.” Alle rationele argumenten die hij kan bedenken, hebben niet het gewenste effect. De stress blijft. Nog maar een keer diep in- en uitademen dan.

Het zit erop…

“Dank je wel, dag en tot volgende week!” Hij schudt stevig de hand van Hans, de meest kritische deelnemer van die dag, die nu toch zegt dat hij zin heeft in het vervolg volgende week. Wanneer de ruimte leeg is en de evaluaties bekeken kan Jasper zijn schouders laten zakken. Het zit erop! Ik heb het overleefd! De workshop is eigenlijk prima verlopen. zoals altijd. Maar die eerste angst, die zou hij zo graag willen wegnemen bij zichzelf. Hij weet nu al dat volgende week makkelijker gaat omdat de kop eraf is. Als hij het maar een keer gedaan of geoefend kon hebben voordat hij meteen aan de bak moet met betalende klanten, dat zou zoveel stress schelen…

Heet jij toevallig ook Jasper?

Herken je jezelf in het verhaal van Jasper? Het is heel normaal dat je je rustiger voelt over je workshop, wanneer je die eerst rustig hebt kunnen testen voordat je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Bij de aanschaf van een nieuwe auto wil je ook een proefrit maken toch? De Speelacademie biedt je die mogelijkheid. Een onderdeel van ‘Waanzinnig Goede Workshops die voor jou Werken’ is namelijk het testen, uitproberen en als je wil bijvoorbeeld met 130 de bocht uitvliegen om daarna alles goed te finetunen. Dat allemaal onder professionele begeleiding en je krijgt van ons waardevolle, effectieve feedback op je workshop en hoe je die begeleidt. Zodat wanneer je je workshop echt gaat geven, je workshop en jij er ook ècht staan.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar wat de opleiding ‘Waanzinnig Goede Workshops die voor jou Werken’ jou allemaal te bieden heeft? Dan denken we dat je hier graag verder wil lezen ;-)

Heb je behoefte aan meer informatie of wil je weten van welke extra’s jij gebruik kunt maken als je meedoet met de Special Edition die in mei van start gaat? Laat dan hier je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je met liefde op!

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)