Wil jij ook bruisen tijdens jouw workshop en energie overhouden na jouw workshop?

bruisen_roze

Dat zit erop

Mieke voegt de laatste afbeelding in haar Powerpoint. Nu is het wel klaar voor vandaag, de laptop mag dicht. Ze heeft alles goed voorbereid voor haar workshop snellezen en er veel zin in om deze te gaan geven. Nog wel even goed alle tekst doornemen. Ze wil veel overdragen in de anderhalve dag die ze met de groep heeft. Ze kijkt kritisch naar de papieren voor zich op tafel. Ze weet dat het ook een valkuil is, te veel vertellen en te weinig actie.

Meer actie

Haar evaluatieformulieren geven terug dat ze veel kennis heeft en haar workshop echt gedegen is. Maar ook leest ze vaak dat de deelnemers wel behoefte hebben aan meer doen en minder luisteren of naar een presentatie kijken. Die feedback vindt ze lastig te verwerken in haar workshop, omdat zij zelf wel iemand is die graag leert door te luisteren. Tegelijk merkt ze ook dat het haar veel energie kost om zo de kennis over te dragen. Een dilemma dus.

Uitdagende werkvormen

Mieke gaat zelf weleens naar een workshop waar hele andere werkvormen ingezet worden dan dat zij doet. Soms valt het haar op dat die workshopbegeleider heel ontspannen lijkt en soms langere tijd weinig of zelfs niet aan het woord is. Powerpoint komt er niet eens aan te pas. Ze ziet nog niet helemaal hoe andere werkvormen in haar workshop zouden passen, maar vernieuwing van haar programma zou ze wel willen.

Bruisen en energie overhouden

Herken je jezelf in Mieke? Je wil het graag anders, meer activerende werkvormen, minder vertellen. Meer bruisende elementen waardoor deelnemers langer geboeid blijven en jij minder hard hoeft te werken. Vraag je je af of dat bij jou past en hoe je dat moet aanpakken? De Speelacademie is dol op dit soort vraagstukken. Onze specialisatie is spetterende werkvormen ontwerpen die leuk zijn èn boven alles het leerrendement verhogen. We hebben verschillende workshops, trainingen en opleidingen waarin je kunt leren hoe je soepel voor de groep staat, waanzinnig goede werkvormen, workshops en trainingen ontwerpt en hoe je ervoor zorgt dat deelnemers razend enthousiast zijn en terugkomen voor meer. Word je ook blij van die gedachte? Klik hier door voor meer informatie, we kijken er naar uit je te spreken!

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)