Zou jij jezelf uitnodigen op gesprek?

LOGO DTP

Vorige week maandag gaven Bianca en ik workshops op het evenement “Trots op Trainen en Ondernemen!” van Bas van Riet (Dutch Training Professionals).

Het was een toffe dag met een nog toffere line-up. Zo waren er bijvoorbeeld ook: Stefan er van Perflectie, Karin van de School voor Training en Marion van AtSync. Stuk voor stuk gaven zij hele mooie workshops. Het onderwerp was steeds ofwel trainen ofwel ondernemen of een combinatie daarvan.

In totaal waren er ruim 100 deelnemers op het evenement. Voor die 100 mensen hebben Bianca en ik nog een geslaagde (Speelse) borgingsopdracht ontworpen die we als toetje van de dag begeleidden. Een groot succes, maar dat is niet waar dit blog over gaat ;-)

Dit blog gaat wél over onze workshop “What the heck??? Wat een ongelooflijk gaaf verkoopgesprek!!!”. In deze workshop mochten Bianca en ik 40 deelnemers verwelkomen. De vraag uit de titel van dit blog, namelijk: “Zou jij jezelf – bekeken door de ogen van de opdrachtgever – uitnodigen op gesprek?” hebben we die 40 trainers toen ook gesteld. Er waren schrikbarend weinig trainers die op die vraag een volmondig ja antwoordden.

Er zijn nogal veel trainers in Nederland. Onze stelling is: je slaagt alleen als je goed bent in je vak én je je weet te onderscheiden van wat andere trainers doen.

Een manier om dat te doen is op onderzoek uitgaan wat jouw trainersprofiel* is. In je trainersprofiel breng je in kaart:

  • Wat jouw inhoudelijke specialisme is;
  • Wat eigenschappen van jou als trainer zijn als je training aan het geven bent;
  • Wat kenmerkend is voor jouw aanpak of werkwijze: van voorbereiding tot de nazorg;
  • Wat deelnemers en opdrachtgevers zeggen over jou en
  • Wat je hoopt dat deelnemers en opdrachtgevers NIET van je zien bij een training.

Weet je eenmaal hoe jouw trainersprofiel in elkaar steekt, dan wordt het makkelijker om jezelf in lijn met dat profiel te profileren en is de kans dat het antwoord op de vraag: “Zou jij jezelf – bekeken door de ogen van de opdrachtgever – uitnodigen op gesprek?” JA een stuk groter!

* Wil je meer weten over jouw trainersprofiel en wil je wat ondersteuning bij het maken daarvan? Die ondersteuning is (kosteloos!) voor jou beschikbaar! Klik hier zodat je op de juiste plek uitkomt. Succes en vooral veel plezier met het maken van jouw profiel!

 

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)