Au, doel gemist!

methodisch bruisen

“Ik begrijp de link naar de theorie van vanochtend niet zo heel goed, als ik heel eerlijk ben, maar misschien ligt het aan mij hoor!” zegt Amber verontschuldigend terwijl ze trainer Nouria vragend aankijkt. Nouria begint daarop uit te leggen hoe ze de oefening bedoeld heeft en welke koppeling je zou kunnen maken. Tijdens haar uitleg merkt ze zelf dat het verhaal eigenlijk niet zo sterk is als ze had gewild. Een pijnlijke ontdekking, toen ze hem thuis bedacht leek deze werkvorm helemaal top, lekker anders en speels. Maar nu merkt ze dat de werkvorm weliswaar gaaf is, maar zijn doel voorbij schiet en daardoor voor de deelnemers het leerdoel te weinig raakt.

Teveel bubbels

Even bijkomen thuis; Nouria pakt een glas spa rood en kijkt gefascineerd naar de bubbels die uit elkaar spatten tegen het glas. Wanneer ze een slok neemt schieten de kou en bubbels door naar haar neus en voorhoofd, een vervelend gevoel. Dit is hoe het met haar werkvormen gaat. Ze lijken fris, uitdagend en fun te zijn, maar ze bruisen eigenlijk teveel en haken te weinig aan op de leerdoelen van haar training, dus in plaats van plezier levert het de pijn op van niet tevreden deelnemers.

De juiste basis

Wat Nouria mist is een structuur bij het maken van haar werkvormen. Eentje die ervoor zorgt dat ze het leerdoel altijd centraal heeft staan. Dat zou haar helpen om sneller, maar vooral effectiever te werken. Zodat haar deelnemers aan het einde niet denken, “Gave dag, maar wat heb ik nou precies geleerd?” maar “Gave dag, ik ga dit morgen meteen toepassen in de praktijk en ben benieuwd naar het vervolg van deze training”. Klanten die dus tevreden zijn over het resultaat en vervolgens terugkomen voor meer.

Methodisch bruisen

In de eendaagse training ‘Impactvolle werkvormen’ leer je hoe je werkvormen ontwerpt via een vaste structuur. De methodiek zorgt ervoor dat je:

  • héél doelgericht ontwerpt, het wordt namelijk onmogelijk om het leerdoel uit het oog te verliezen en
  • je bruisende ideeën écht omzet naar impactvolle, inhoudelijk sterke werkvormen,
  • waarmee de deelnemers worden geactiveerd en de doelen worden bereikt!

Yes, een ècht feestje!

Sinds Nouria de methode van Speels Trainen heeft geleerd verkopen haar trainingen beter. Waarom? Haar klanten zijn tevreden omdat ze nu wel kan waarmaken in de training wat ze van tevoren heeft beloofd. Ze vertellen daardoor aan anderen hoe blij ze zijn met Nouria’s aanbod en komen zelfs terug voor een verdiepingstraining. Het geeft haar rust en vertrouwen. Nouria weet nu hoe ze het bruisen in haar hoofd effectief kan inzetten voor het maken van een toptraining waarbij leren en plezier hebben naadloos in elkaar overgaan.

 

Herken je Nouria’s verhaal? Kom dan ook methodisch bruisen tijdens de training ‘Impactvolle werkvormen’ van 21 oktober. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Fijne bruisende dag gewenst!

***

Wil je meer tips en trucs (en werkvormen!) ontvangen? Meld je dan aan voor de Speel-mail! Dit is wat andere mensen zeiden over de Speel-mail:

“Alle andere  nieuwsbrieven gooi ik allemaal ongelezen weg. Jullie Speel-mail daarentegen lees ik altijd met veel plezier en van A tot Z.” ~Tonco Modderman~

“Hartstikke leuk weer dames. Dank jullie wel! Ik kan, net als alle vorige keren, meteen weer wat zaken uit de Speel-mail toepassen op mijn eigen praktijk.”  ~Frans Hoeke~

“Ik geniet van jullie Speel-mail, dank jullie wel. Pay it forward, lets play and have fun! Blij ook met jullie werkvormsuggesties!”~Mark Brouwers~

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)