De bouwmarkt als inspiratiebron?

bouwmarktGisterenavond waren er vrienden bij ons over de vloer. En over de vloer betekent bij mij 99 van de 100 keer: eten!

Na het eten ontving ik twee complimenten. Nummer één: “Wat was het weer  hééérlijk!”  en nummer twee: “Wat  bijzonder dat we bij jou werkelijk nooit hetzelfde voorgeschoteld krijgen en dat altijd iets is wat we nooit zelf hadden kunnen bedenken”. Op dat moment begon mijn partner te lachen en zei: “Dan moet je vaker naar de Gamma gaan!”

Je kunt je misschien voorstellen dat de gasten hem (en daarna mij) aankeken alsof we gek waren. Ik vond dat ik ze een korte uitleg verschuldigd was.

Voor het verzinnen van een lekker, bijzonder en uniek diner gebruik ik eigenlijk dezelfde methode als dat ik gebruik voor het ontwerpen van een training. Op het moment dat ik samen met mijn partner in de Gamma liep was ik er klaar voor om “los te gaan” op zaken die niets met eten of drinken te maken (lijken te) hebben. Echter…om er zeker van te zijn dat de bouwmarkt ook echt iets goeds oplevert is er vóór die tijd wel eerst wat “serieus” werk verricht!

Ik had mijn doelen bepaald: het “moet”

  1. gezellig
  2. smaakvol en
  3. anders dan anders zijn.

De randvoorwaarden maakten dat de gerechten

  1. lactose-arm zouden zijn (één van de gasten wordt daar gelukkiger van)
  2. geen oven nodig zouden hebben (die was stuk),
  3. voor een deel van tevoren bereid moesten kunnen worden (want vijf gangen lang  alles à la minute in de keuken bereiden levert wel een smaakvol diner op, maar is voor mij als kok echt een stuk minder gezellig).

Kijk! Met al die informatie in mijn achterhoofd kon ik er in de Gamma gerust op los associëren. En zonder moeite tien minuten later in de Sligro alle ingrediënten kopen die ik nodig had om een succesverzekerd vijf-gangen-maaltje te bereiden!

 

Mijn vraag aan jou is: Welke omgevingen gebruik jij als inspiratiebron als je de leerdoelen en de leerwensen van de deelnemers eenmaal helder hebt?

Ik hoop te mogen genieten en te kunnen leren van jouw reactie hieronder en van de interactie die dat teweeg zal brengen!

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)