De leukste manier om resultaat te meten

resultaat-metenOver een paar weken geef ik een training waarbij één van de leerdoelen is dat de deelnemers oefenen hun aandacht bij een klus te houden (ongeacht wat er om hen heen gebeurt en ongeacht wat andere mensen van hen vragen of van hen lijken te verlangen).

De inhoud van het programma staat al weken als een huis. Over de manier waarop de deelnemers mogen gaan werken aan onder andere bovenstaand leerdoel ben ik ronduit tevreden. Het wordt zowel leuk als leerzaam. Je zou bijna kunnen zeggen: “Beter wordt het niet”.

Bijna…want dan komt de perfectionist in mij om de hoek kijken.

Ik ken de deelnemers van de club waar het om gaat een beetje en het merendeel van de deelnemers is best rationeel en erg resultaatgericht ingesteld. Een goede manier om deze deelnemers een tevreden gevoel over hun eigen (en daarmee ook over mijn) prestatie te laten ervaren is om zaken meetbaar te maken.

Wat zou er dus leuker zijn dan om hun “prestatie” op het gebied van focus op ludieke wijze te testen bij aanvang van de training en aan het eind van de training? En is er dan een leukere manier om zo’n test te doen dan middels een spel (waarbij de uitkomst van spel stiekem serieuze waarde krijgt)?

Opeens ontstond er een idee met enorme potentie: Focus kan je onder andere héél goed testen met een Bibber-spiraal, zo’n ouderwets spel dat ze vroeger inzetten bij de Honeymoon-show enzo .

Ik werd enthousiast…maakte er mijn missie van om het plan werkelijkheid te laten worden…en vond via mijn netwerk in combinatie met de hulp van social media binnen een halve dag een partij (de Boedhistische Omroep, I kid you not!) die mij hun Zenuw-Spiraal XXL wil uitlenen:

 zenuwspiraal

Binnenkort even langs Hilversum rijden om er achter te komen dat dit geweldige idee en de zoektocht met dit fantastische resultaat ook de laatste horde neemt: dit enorm coole spel moet namelijk alleen nog even worden vervoerd van Hilversum naar Vlissingen en weer terug ;-)

Kan jij inschatten of het past in mijn busje (zie foto hieronder) of heb je een vrachtautootje te leen? Ik hoor het graag van je!

 t2bus

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)