Gratis 30 dagen oefenen in Lef en Fun! Copy

Speel jij graag op safe? Houd je vast aan zekerheid, aan een vaste structuur, aan (werk)vormen die weinig vernieuwend zijn maar waarvan je weet dat ze in ieder geval werken? Zonde! Daarmee prikkel en activeer je jezelf, je deelnemers en je opdrachtgevers niet. Terwijl uitdaging juist zorgt voor net dat stapje extra…en dus voor groei!

Blaasvoetbal tijdens een intake?

Nu is de vraag natuurlijk: “Over hoeveel lef beschik jij eigenlijk?” Heb jij tijdens de intake voor een training wel eens blaasvoetbal gespeeld? Heb je een opdrachtgever wel eens een blanco dagprogramma gestuurd? Ben je op een eerste trainingsdag wel eens bewust een halfuur te laat gekomen?

Op safe spelen…

Wij merken dat niet veel trainers zich aan dit soort dingen wagen. Zij spelen toch liever op safe. Dat is zonde, want acties waarvoor lef nodig is, bieden over het algemeen geweldige kansen tot groei. Voor de deelnemers, soms ook voor de opdrachtgever en ook bijna altijd voor jou als trainer. Blijven voldoen aan het verwachtingspatroon van de opdrachtgever en van de deelnemers biedt meestal het tegenovergestelde. Geen prikkeling, geen uitdaging… En dus ook geen verandering!

Doen of niet doen?

Wat is er bij jou de oorzaak van dat je iets niet doet? Je hebt bijvoorbeeld een hele leuke werkvorm meegenomen naar je training en je was vast van plan die ook uit te gaan voeren. Puntje bij paaltje denk je: “Hmm, misschien toch maar niet doen, die wordt door de deelnemers vast niet zo goed ontvangen.” Je laat hem in je tas zitten. Wat is er aan de hand? Wat gebeurt er precies met je? Is het onzekerheid? Schaamte? De angst om af te gaan? Of misschien toch iets anders?

Hoe ziet een Speelse trainer eruit?

Een Speelse trainer zou je in 6 punten kunnen omschrijven. De Speelse trainer is:

  • Open
  • Positief
  • (een beetje of een boel) Eigenwijs
  • Omringt zich met inspiratiebronnen
  • Toont lef
  • Heeft plezier en straalt dat ook uit!

Daarmee motiveer je, lok je mensen uit hun tent en zorg je voor een cruciale ommekeer in het leven van je deelnemers of opdrachtgevers. Precies het doel dat jij voor ogen hebt.

Gratis 30 dagen oefenen in Lef en Fun?

Wil je onderzoeken waar het hem bij jou in zit en wil je daarnaast oefenen in Lef en Fun? Doe dan gratis mee met onze Dertig Dagen Dril.

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)