Impactvol

Een aantal jaar geleden ontwierp ik een training voor een club deelnemers die ik al wat langer kende. Tijdens de intake kwam het hoge woord eruit: zij vonden het zo onderhand wel tijd worden om een training te wijden aan “Vertrouwen”. Mijn objectieve blik had al eerder waargenomen dat dit thema binnen deze club wel “een dingetje” was,  dus ik complimenteerde de deelnemers uitvoerig met dit moedige besluit.

Tijdens de rest van het gesprek kreeg ik duidelijke en exacte leerwensen boven tafel en de meeste van de onderliggende oorzaken voor de huidige situatie waren met deze club goed te herleiden.

En toen, net voor het einde van het gesprek besloot ik: dit is het moment waarop ik eindelijk kan toepassen wat ik een collega-trainer een keer had horen vertellen. Het is weliswaar geen origineel idee, ik heb de inspiratie voor deze actie niet uit mijzelf gehaald, echter als er iets is dat past bij deze club en deze situatie, dan is het dát idee wel!

Gevolg: vanaf dat moment tijdens het gesprek legde ik géén verantwoording meer af. Ik stopte ook met uitleggen wat de achterliggende gedachten waren en op basis van welke argumenten in keuzes maakte. Ik vertelde het team dat vanaf nu de hele training, inclusief het voor- en het natraject een oefening in vertrouwen (in de breedste zin van het woord) zou worden. Ik pakte mijn tas, nam afscheid, en ik vertrok.

impactvol

Oooeeehhh…spannend!!!

Ik stuurde de dames en heren twee weken later een leeg programma met uitsluitend de hoogstnoodzakelijke praktische informatie (begintijd, eindtijd, locatie, veel meer was het niet). De reis op weg naar de leerdoelen was in volle gang!

De training was een groot succes. De betreffende club heeft het er nu nog over. Daarbij stippen ze aan dat het een hele bijzondere én hele effectieve manier was om de leerdoelen te behalen. Over Impact gesproken!

 

Mijn vraag aan jou is: Wat zijn voorbeelden van situaties waarmee jij in je trainerscarrière een onvergetelijke indruk hebt achtergelaten?

Ik hoop te mogen genieten en te kunnen leren van jouw reactie hieronder en van de interactie die dat teweeg zal brengen!

 

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)