Prikkelend en onvergetelijk

opvallenEen groot aantal jaar geleden stuurde ik een open sollicitatie naar een trainingsbureau. Via twee collega-trainers had ik een kort onderzoekje gedaan naar de cultuur van de club en vooral naar het karakter van de personen die tijdens deze vacatureprocedure  beslissingsbevoegd waren. Op basis van deze quick-scan besloot ik een gokje te wagen en een prikkelende (en daarmee onvergetelijke) eerste indruk te maken.

Ik stuurde een brief met een nogal uitzonderlijke inhoud, gebaseerd op een column van Kluun. Mijn brief hier integraal publiceren gaat een beetje ver, echter om je een idee te geven van de toon en de strekking hier een drietal passages:

“Met belangstelling heb ik kennis genomen van uw advertentie in de krant, waarin u stelt een vacature te hebben bij uw firma. Uw bedrijf is mij onbekend, maar misschien bestaat u nog niet zo lang, doet u niet aan marketing of timmert u niet zo aan de weg . Desalniettemin ben ik bereid kennis te maken…”

“…Ik hoop dat uw bedrijf zich niet op een industrieterrein bevindt. Ik heb er weinig behoefte
aan om iedere ochtend een half uur te moeten dringen bij de afslag en ‘s middags om vijf uur drie kwartier nodig te hebben om aan te sluiten bij de file naar huis…”

“”…Ik neem aan dat ik met het bovenstaande uw interesse heb gewekt. Graag zal ik mijn overige wensen uitvoerig in een persoonlijk gesprek toelichten. Liefst niet voor tienen en niet na drieën in verband met files. Indien uw firma zelf ook geen onredelijke eisen stelt, contacteert u mij dan snel.”

Met de personen die mij toentertijd aannamen heb ik nog steeds contact. Ze zeggen nog steeds dat ik met die sollicitatie hun respect heb gewonnen en een onvergetelijke indruk heb achtergelaten. Het meest interessant aan het verhaal vind ik dat zij mijn prikkelende aanpak af en toe gebruiken. Weliswaar in mildere vorm en vooral in een vorm die passend is bij hun persoon en bij de betreffende situatie, echter dat is alleen maar verstandig. Het meest leuke eraan vind ik dat het ook bij hen altijd goed uitpakt!

 

Mijn vraag aan jou is: ”Durf jij als trainer op te vallen en zo ja, wat is één van jouw meest prikkelende acties waarmee je een onvergetelijke indruk hebt achtergelaten?”

Ik hoop te mogen genieten en te kunnen leren van jouw reactie hieronder en van de interactie die dat teweeg zal brengen!

 


Ook de Speel-mail ontvangen?
Naam:
Email:
(meer info)